Použité suroviny receptu Mrkvovo-pomerančový krém:
500 g mrkve
| 2 cibule
| 700 ml zeleninového vývaru
| 1 lžička tlučeného koriandru
| 125 ml pomerančové šťávy
| sůl
| pepř
| petržel
Postup přípravy receptu Mrkvovo-pomerančový krém:
Očistíš mrkev a nakrájíš ji na kousky. Oloupeš cibuli a pokrájíš ji. Ve velkém hrnci přivedeš k varu zeleninový vývar a ochutíš ho koriandrem. Přisypeš mrkev s cibulí a vaříš asi 15 minut.
Zeleninu sliješ a rozmixuješ ji na kaši. Pyré případně ještě propasíruješ přes síto. Zeleninový krém ochutíš pomerančovou šťávou a společně vaříš asi 2 minuty. Krém pikantně ochutíš pepřem a solí.
Opereš petržel a osušíš ji. Otrháš lístky a jemně nasekáš. Horký krém rozdělíš do misek a posypeš petrželí. Dobré k pečivu.
Fotky receptu Mrkvovo-pomerančový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!