Použité suroviny receptu Dietní kuře pečené na zelí:
1 kuře
| 2 velké sklenice kysaného zelí (asi 1 kg)
| 4-5 stroužků česnek
| 2 lžičky grilovacího koření
| sůl
Postup přípravy receptu Dietní kuře pečené na zelí:
Kuře naporcujeme a potřeme prolisovanými stroužky česneku smíchanými s grilovacím kořením, popř. i solí. Na dno pekáčku nebo zapékací mísy rozložíme kysané scezené zelí, na ně poklademe kousky kuřete a zakryjeme poklicí nebo alobalem a bez podlévání pečeme asi 50 minut dozlatova. Asi po 20 - 25 minutách, kdy maso trochu změkne, poklici nebo alobal sejmeme a kuře pečeme dál, dokud nemá zlatavou kůrčičku. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme je před úpravou jednou nebo dvakrát propláchnout vodou a pak scedit. Kuře se zelím podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či bramborovým knedlíkem.