Postup přípravy receptu Dietní sváteční zapečené plátky:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a na pánvi po obou stranách osmahneme. Pak podlijeme vodou a udusíme doměkka. Vrchovatou lžíci mouky opražíme nasucho, zalijeme ji studeným mlékem, rozšleháme, aby se neudělaly kousky, přidáme masox a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme za občasného zamíchání dohusta. Pak sejmeme z ohně, přidáme máslo a žloutek, vmícháme tuhý sníh z bílku a jemně nasekanou petželku. Zapékací misku nebo pekáček vymastíme olejem, na dno rozvrstvíme polovinu horkého bešamelového krému, na něj rozložíme měkké maso, pokapeme vypečenou šťávou, překryjeme druhou polovinou krému a v nepříliš horké troubě zapečeme. Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo s rýží a kompotem.