200 g kančího masa
| 200 g anglické slaniny
| 500 g kysaného zelí
| 250 ml kysané smetany
| 2 cibule
| 5 stroužků česneku
| 200 g kořenové zeleniny
| špetka divokého koření
| špetka soli
| 8 ks listů zelí
| 100 g másla
| 0,5 l piva
| 100 g sádla
Postup přípravy receptu Divočák na pivě a zelí:
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořennou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku. Přidáme na malé nudličky nakrájené a prosolené maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme. Na každý plát dáme maso-zeleninovou směs a zavineme. Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Dusíme v troubě doměkka, maso vyjmeme, výpek zahustíme a podáváme.
Fotky receptu Divočák na pivě a zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!