Postup přípravy receptu Divočák se sladkokyselou omáčkou po římsku:
Očištěné maso z divočáka dáme do hluboké porcelánové mísy. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na plátky a povaříme s vodou, octem, bobkovým listem, tymiánem, hřebíčkem, celým pepřem a necháme vyhchladnout. Potom marinádu přelijeme na maso a necháme 24 hodin v chladu. Druhý den maso a zeleninu vyndáme a necháme okapat a na sádle, rozkrájené slanině a šunce vše opečeme, přilijeme víno, osolíme, opepříme a za občasného podlití vodou dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme. Mezitím dáme na pánev cukr, drobně nakrájený česnek a za stálého míchání zahřejeme. Jakmile cukr začně hnědnout, přidáme čokoládu, špetku muškátového květu, přilijeme šýávu z masa, chvilku povaříme, šýávu propasírujeme, sebereme z ní přebytečný tuk, dochutíme octem, pepřem a chvilku povaříme. Podle potřeby můžeme zahustit. Potom do omáčky přidáme oprané spařené rozinky, spařené, oloupané a nakrájené mandle, přeme namočené, vypeckované a nakrájené švestky, višně a kousek citronové kůry. Maso vložíme zpět do omáčky, dobře prohřejeme a podáváme.