Postup přípravy receptu Divoká kachna s pórkem:
Kachnu omyjeme a osušíme. Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s medem, solí a pepřem. Potom vložíme kachnu do pekáče, podlijeme vodou a nejprve zprudka a potom zvolna dusíme asi 50 minut. Ke konci pečení poklici sejmeme a kachnu upečeme dozlatova. Během pečení ji podléváme pomerančovou směsí. Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme ho na větší kusy. Oloupeme druhý pomeranč i s bílou dužninou a nakrájíme ho na plátky, které ještě rozpůlíme. Zahřejeme olej, podusíme na něm pórek, přidáme kousky pomeranče, zbylou marinádu a necháme přejít varem. Kachnu s pórkem upravíme na mísu a nakonec posypeme sekanými vlašskými ořechy. Povrch ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami.