Postup přípravy receptu Divoká kachna se smetanovou omáčkou :
Krátce odleželou kachnu oškubáme, očistíme a vykucháme. Pak ji rozdělíme na porce. V pekáčku rozškvaříme pokrájenou slaninu, můžeme přidat i trochu oleje, vsypeme nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme zeleninu a krátce vše podusíme. Pak kachní maso osolíme, okořeníme, vložíme na zeleninu, podlijeme vínem a vodou a pečeme za častého podlití a otáčení doměkka.
Měkké maso vyjmeme, výpek se zeleninou vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem z kostky a povaříme. Přidáme citrónovou kůru i šťávu, a vařenou omáčku buď procedíme přes síto, nebo rozmixujeme. Doplníme smetanou a ještě krátce povaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme s houskovými knedlíky, brusinkami nebo rybízem a la brusinky.