Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Divoké kachny se šťavnatou nádivkou :
2 mladé divoké kachny po 600 g
| 2 lžičky soli
| pepř
| 2 jablka
| 2 pomeranče
| 4 lžíce rozinek
| 2 lžíce rumu
| 2 lžíce oleje
| 1/8 l kuřecího vývaru
| 1 lžíce Solamylu
| 1 lžička rybízového želé
| 5 lžic suchého sherry
Postup přípravy receptu Divoké kachny se šťavnatou nádivkou :
Kachny omyjte a osušte. Osolte a opepřete uvnitř i zvenčí. Jablka a 1 pomeranč oloupejte, odstraňte jadérka a nakrájejte na kostky. Smíchejte s rozinkami a rumem a naplňte kachny. Otvory uzavřete.
Kachny potřete olejem, položte do pekáče a vložte do horké trouby. Častěji potírejte šťávou nebo vývarem a dbejte, aby dno pekáče bylo stále zalité.
Vývar rozmíchejte se šťávou z druhého pomeranče a s ostatními přísadami. Přidejte k vypečené šťávě a míchejte do hladka. Nechte vzkypět, proceďte a ochuťte.
Kachny udržujte teplé na předehřátém podnosu ve vypnuté troubě. Před podáváním rozkrojte kachny ostrým nožem na půlky.
Fotky receptu Divoké kachny se šťavnatou nádivkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!