Vložil: | admin |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí chleba:
5 HRNKŮ HL. MOUKY
| 2 HRNKY VLAŽNÉ VODY
| 1 KOSTKA DROŽDÍ
| 2 LŽIČKY SOLI
| 3 LŽÍCE VLAŽNÉHO MLÉKA
| 1-2 LŽÍCE TYMIÁNU
| 1-2 LŽÍCE KMÍNU
| ŠPETKA CUKRU
| TROCHU OCTA A VODY
| HL. MOUKA NA POSYPÁNÍ PLECHU
Postup přípravy receptu Domácí chleba:
Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Když vykyne, vlijeme jej do mouky, kterou jsme promíchali se solí, tymiánem a kmínem. Přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme je asi hodinu kynout. Z vykynutého těsta tvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě dvě šišky.
Položíme je na plech hodně posypaný moukou a necháme 20 minut kynout. Těsně před vložením do horké trouby potřeme šišky chleba peroutkou namočenou v octové vodě a prudce pečeme asi 5 minut.
Pak snížíme teplotu a dopékáme 30 - 45 minut.
Fotky receptu Domácí chleba:
Fotky vložil: Radomíra,Natural,damami,Peggy89,tvackova1,Vlamape,pozri