Postup přípravy receptu Domácí ravioli se špenátem:
Do mouky rozklepneme vejce a žloutky, přilejeme vodu a olej promíchaný s trochou soli a vše spojíme. Uhněteme hladké těsto, poprášíme moukou, zabalíme do potravinové fólie a necháme 60 minut v chladu odpočinout. Rozválíme plát a vykrájíme kolečka. Špenát podusíme na másle, přidáme sůl, oba pepře, muškátový oříšek, sýr a semínka. Připravenou špenátovo-sýrovou náplň ještě jednou zamícháme a nanášíme lžicí doprostřed každého vykrojeného kolečka. Okraje potřeme vodou a kolečka přehneme pomocí formičky, čímž je pevně uzavřeme. Jestliže nemáme formičku, přitlačíme okraje vidličkou. Vaříme je v osolené vodě 6 až 8 minut.