Postup přípravy receptu Domácí ravioly plněné houbami se smetano-hříbkovou omáčkou:
Z mouky, vajec, olivového oleje a soli zpracujeme hladké těsto, které necháme dvě hodiny odpočinout. Zatím si připravíme náplň a omáčku. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nakrájené hříbky. Dochutíme solí a pepřem a po zchladnutí vše rozmixujeme. Omáčku připravíme z čerstvých hřibů, smetany a kapky lanýžového oleje. Těsto vyválíme na tenké plátky a vykrájíme z něho kolečka. Doprostřed dáme náplň, okraje potřeme vodou a těsto slepíme. Do lehce osolené vroucí vody vhodíme ravioly. Jakmile začnou plavat, přendáme je k připravené omáčce, ve kterém je ještě lehce povaříme. Ozdobíme orestovanými rajčátky a smaženým lístkem bazalky.