Postup přípravy receptu Domácí sádlo se škvarky:
Omyté a osušené sádlo nakrájíme na kostičky o hraně asi 1-3 cm. Nakrájené sádlo vložíme do kastrolu se silnějším dnem, neměl by být úplně plný, podlijeme trochou vody, aby se ze začátku sádlo lépe rozpouštělo, a zahříváme a škvaříme na sporáku při teplotě do 120 stupňů. Při vyšší teplotě by sádlo dostalo nepříjemný zápach, při teplotě nižší než 100 stupňů by bylo chuťově neutrální a mělo nižší trvanlivost. Během škvaření obsah nádoby promícháváme, především zpočátku, aby se sádlo nepřipalovalo. Sádlo je hotové, když škvarky vystupují k hladině a sádlo již nepění. Sádlo stáhneme z ohně a necháme chladnout, během chladnutí ho občas promícháme a ještě tekuté přelijeme i se škvarky do dobře umytých a suchých sklenic. Sádlo můžeme po vyškvaření přecedit a škvarečky osolit, popřípadě opepřit a ještě horké promíchat s usekanými lístky rozmarýnu a uchovat zvlášť, oddělené od čistého sádla nebo je pomlít na škvarkovou pomazánku se solí a mletým pepřem, popřípadě bylinkami. Vychladlé ztuhlé sádlo uchováváme přikryté na suchém, tmavém a chladném místě.
Fotky receptu Domácí sádlo se škvarky:
Fotky vložil: Ježíšek,BADAČA,tvackova1,alenab