Použité suroviny receptu Domácí zmrzlina - jahodová:
300 g cukru moučka
| 300 ml mléka
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 vejce
| 350 g jahod
Postup přípravy receptu Domácí zmrzlina - jahodová:
Den předem dáme nádobu výrobníku zmrzliny do mrazáku. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Utřeme žloutky s polovinou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého všleháme druhou polovinu cukru. Také ušleháme šlehačku ze smetany ke šlehání. Smícháme sníh se šlehačkou, všleháme také mléko a opatrně vmícháme utřené žloutky a nakrájené jahody. Vzniklou směs nalijeme do nádoby výrobníku zmrzliny.
Fotky receptu Domácí zmrzlina - jahodová:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!