Použité suroviny receptu Dort s ovocem a vanilkovým krémem:
PIŠKOTOVÝ KORPUS:
| 3 vejce
| špetka soli
| 90 g cukru
| 120 g polohrubé mouky
| KRÉM:
| 1 balíček vanilkového pudinku
| 2 lžíce cukru
| 400 ml mléka
| OBLOŽENÍ:
| 800 g červeného bobulového ovoce
| 1 balíček žeiatinové dortové polevy
| 1 lžíce cukru
| MIMO TO:
| 150 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Dort s ovocem a vanilkovým krémem:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Z vajec, soli a cukru ušleháme hustý krém. Vmícháme mouku. Těstem naplníme rozevírací formu o průměru 26 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Pečeme 25 - 30 minut.
2. Podle návodu připravíme pudink z prášku, cukru a mléka. Mícháme do vychladnutí a dortový plát jím potřeme.
3. Bobulové ovoce přebereme, omyjeme a rozdělíme na krém. Žeiatinovou polevu připravíme s cukrem podle návodu na obalu. Trochou polevy potřeme okraje dortu a zbytkem zalijeme ovoce.
4. Mandlové lupínky přitiskneme k okraji dortu. Povrch ozdobíme kiwi, karambolou a mangem.
Fotky receptu Dort s ovocem a vanilkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!