Postup přípravy receptu Drobenkové zázvorové řezy:
Mouku prosejeme. Amonium zalijeme vodou. Změklý tuk utřeme s cukrem prosetým s kakaem, doplníme prosetým amoniem, přidáme žloutek, mléko a vodu a našleháme. Pak postupně přidáme část mouky, zbylou mouku už jen vpracujeme na vále a těsto necháme v chladu odležet. Příprava drobenky: Do proseté mouky rozkrájíme tuk, přidáme cukr, koření a nožem s kulatou špičkou zpracujeme na jemnou drobenku. Tu promícháme s rozsekanými pistáciemi. Těsto rozválíme, přeneseme na plech, potřeme je marmeládou a posypeme drobenkou - trochu ji na těsto přitlačíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme. Ihned na plechu nakrájíme na malé řezy. Doba odležení je asi 2-3 týdny.