Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Drůbež na pestré zelenině:
po 400 g husích, kachních a kuřecích stehen
| sůl
| pepř
| 2 lžíce medu
| 6 lžic oleje
| 5 lžic sójové omáčky
| 400 g brokolice
| 150 g červené papriky
| 200 g houby šiitake
| 200 g výhonků munga
| 1 ks cibule
| 1 stroužek česneku
| 50 g zázvoru
| 250 ml bílého vína
| 1 lžička škrobu
Postup přípravy receptu Drůbež na pestré zelenině:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Drůbeží maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Smícháme med, 2 lžíce oleje a 3 lžíce sójové omáčky a směsí drůbež potřeme. Na grilu pečeme husu a kachnu 45 min., kuře 35 min.
Brokolici rozebereme na růžičky, 2 min. povaříme a propláchneme studenou vodou. Papriku nakrájíme na kostičky, houby na plátky. Výhonky propláchneme. Cibuli a česnek posekáme. Zázvor oloupeme.
Cibuli a česnek zesklovatíme na 4 lžících oleje. Přidáme zeleninu a za častého míchání dusime 10 min. Přistrouháme zázvor, zalijeme vínem. Okořeníme 2 lžícemi sójové omáčky, osolíme, opepříme a zahustíme dohladka rozmíchaným škrobem.
Fotky receptu Drůbež na pestré zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!