Vložil: | Mišulinda |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Drůbeží cihla:
600 g kuřecích nebo krůtích prsíček
| 150 g šunky
| 200 g čedaru nebo ementálu
| 2 vejce
| 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
| 1,5 dl mléka
| máslo na vymazání formy
| sůl
Postup přípravy receptu Drůbeží cihla:
Vejce rozmícháme s moukou, špetkou soli a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a postupně do ní klademe na plátky pokrájená a jemně naklepaná prsíčka, která nepatrně osolíme, pak klademe plátky šunky a nakonec plátky sýra a takto pokračujeme, až do spotřebování surovin. Celou vrstvu zalijeme rozšlehanými vejci, formu zakryjeme alobalem a při 180 °C pečeme asi 40 minut (nejlépe v horkovzdušné troubě). Vychladlou formu i s obsahem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky, potom vyklepneme na mísu a nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Fotky receptu Drůbeží cihla:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!