Postup přípravy receptu Drůbeží guláš s cuketami:
Rajčata ve spodní části křížem nařízneme, spaříme ve vařící vodě, prudce zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na osminky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Omyté cukety nakrájíme na silnější kolečka. Maso omyjeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky. Jemně nakrájenou cibulku osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme kostky masa a za stálého míchání je ze všech stran opečeme.
3. Zalijeme vínem, přikryjeme a 3 minuty dusíme. Potom přidáme prolisovaný česnek, žampiony, cukety, provensálské a chilli koření, osolíme, opepříme a zakryté dusíme 45 minut. Před dovařením přidáme rajčata. Nakonec zahustíme smetanou. Příloha-brambory.