Použité suroviny receptu Drůbeží plátky v hořčičné omáčce:
4 plátky kuřecích nebo krůtích prsou
| trochu hladké mouky
| kousek másla
| 2 velké cibule
| 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořičce
| 150-200ml smetany
| sůl a pepř
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Drůbeží plátky v hořčičné omáčce:
Plátky masa lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran mírně opečeme. Vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli. Za stálého míchání osmažíme (ne do tmava). Přidáme hořčici, trochu horké vody nebo masového vývaru a rozmícháme. Vložíme plátky masa a pod pokličkou dusíme doměkka. Až je maso měkké, přilijeme smetanu a vmícháme posekanou zelenou petrželku. Necháme přejít varem. Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Drůbeží plátky v hořčičné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!