Postup přípravy receptu Dušená masová směs s vínem a zeleninou:
Hovězí maso nakrájíme na kostky 4 x 4 cm, osolíme je a opepříme. Tymián a rozmarýn otrháme a lístky nasekáme. Cibuli, mrkev a česnek nakrájíme na tenké plátky. Stonek celeru nakrájíme najemno.
V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka restujeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, mrkev, celer, česnek a taky bylinky, plamen stáhneme a vše smažíme ještě asi 5 minut. Pak plamen stáhneme na minimum, směs v hrnci zalijeme vínem a necháme pomalu dusit, dokud se šťáva téměř neodpaří.
Pak přidáme rajčata, kroupy a vodu. Té dáme tolik, aby bylo všechno asi 2 cm pod hladinou. Hrnec přiklopíme policí a maso dusíme další 2 hodiny na nejnižší teplotě. Hotové maso by se mělo rozpadat. Maso podle chuti dosolíme a vytáhneme z hrnce.