Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušená rýže:
40 dkg rýže
| 1 ks menší cibule
| 2-3 lžíce tuk (máslo, olej)
| 2-3 ks hřebíčky
| voda, sůl
Postup přípravy receptu Dušená rýže:
Přebranou rýži dobře promyjeme. Nejprve několikrát v teplé a potom ve studené vodě. Tuk rozpálíme a přidáme polovinu cibule nakrájené na drobné kostičky. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme připravenou rýži, sůl a druhou polovinu cibule, do které jsme napíchali hřebíčky. Zalijeme vodou tak, aby dosahovala 1 cm nad rýži. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 8 minut od bodu varu. Potom vypneme tepelný zdroj a rýži necháme pod poklicí ještě asi 5-10 minut dojít.
Poznámka: Během vaření nezvedáme poklici, unikala by pára a tím by se prodloužila doba potřebná k vaření.
Obměna: Místo vody můžeme použít masový nebo zeleninový vývar. Dušenou rýži podáváme jako přílohu k zeleninovým, masitým i drůbežím pokrmům.
Fotky receptu Dušená rýže:
Fotky vložil: damami,hlouskova,hanina51,evulaS33,vocjan