3/4 kg vařených brambor
| 1/2 kg velké cibule
| 1 lžíce másla
| 1/2 lžíce zelené petrželky
| sůl
| muškátový oříšek
| 0,032 l bílého vína
| 1 žloutek
| 1/2 stroužku česneku
| vývar
Postup přípravy receptu Dušené brambory:
Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, později přidáme sekaný česnek a petrželku. Jen krátce vše osmahneme. Brambory nakrájíme na kolečka a přidáme je k ostatnímu. Okořeníme muškátovým oříškem podle obliby a dobře promícháme. Dusíme mírně podlité vývarem doměkka. Nakonec přilijeme žloutky rozkvedlané ve víně a dodusíme na mírném ohni. Obměny: Místo vína můžeme použít mléko nebo smetanu.
Podáváme jako přílohu k bílému masu, nebo se saláty, nebo jako samostatný pokrm.
Fotky receptu Dušené brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!