Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.11. 2025
Dnes má svátek Albert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dušené brambory

fotka Dušené brambory
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Dušené brambory:

3/4 kg vařených brambor  | 1/2 kg velké cibule  | 1 lžíce másla  | 1/2 lžíce zelené petrželky  |  sůl  |  muškátový oříšek  | 0,032 l bílého vína  | 1 žloutek  | 1/2 stroužku česneku  |  vývar

Postup přípravy receptu Dušené brambory:

Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, později přidáme sekaný česnek a petrželku. Jen krátce vše osmahneme. Brambory nakrájíme na kolečka a přidáme je k ostatnímu. Okořeníme muškátovým oříškem podle obliby a dobře promícháme. Dusíme mírně podlité vývarem doměkka. Nakonec přilijeme žloutky rozkvedlané ve víně a dodusíme na mírném ohni. Obměny: Místo vína můžeme použít mléko nebo smetanu.
Podáváme jako přílohu k bílému masu, nebo se saláty, nebo jako samostatný pokrm.


Fotky receptu Dušené brambory:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušené brambory
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles