Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené černé fazole se slaninou:
1 1/3 hrnku černých fazolí
| 75 g slaniny (vyberte si tu, kterou máte rádi)
| 4 lžíce olivového oleje
| 400 g šalotky
| 2 řapíkaté celery pokrájené na drobno
| 2 lžičky lahůdkové papriky
| 150 g ostré klobásy (Chorizo forte) nakrájené na plátky
| 2 ½ hrnku drůbežího vývaru
| 2 zelené papriky zbavené semínek pokrájené na větší kousky
| dle chuti: pepř a sůl
Postup přípravy receptu Dušené černé fazole se slaninou:
Fazole zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Před přípravou sceďte, dejte do kastrolu a zalijte čerstvou vodou. Přiveďte do varu a vařte zprudka 10 minut. Sceďte.
Předehřejte troubu. Slaninu nakrájejte na kousky.
Ve velké pánvi nebo pekáčku rozehřejte olej a opékejte asi 3 minuty cibuli a řapíkatý celer. Přidejte slaninu a pečte dalších 7–10 minut, dokud slanina nezezlátne.
Přidejte lahůdkovou papriku a Chorizo a pečte další 2 minuty. Přendejte do ohnivzdorné mísy, přidejte fazole a promíchejte.
Vývar vlijte do pánve a přiveďte jej do varu. Osolte, opepřete a zalijte jím maso a fazole. Přikryjte a pečte v troubě asi 1 hodinu (cca 180 °C).
Přidejte do směsi čerstvé zelené papriky a vraťte do trouby asi tak na 15 minut. Podávejte horké.
TIP: Do pokrmu můžete přidat i malé brambory.
Fotky receptu Dušené černé fazole se slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!