300 g fazolí
| 100 g černých vypeckovaných oliv
| olivový olej
| 1 větší cibule
| 1 červená paprika
| 3 stroužky česneku
| 1 lžička nakrájené chilli papričky
| sůl
| rajče na ozdobu
Postup přípravy receptu Dušené fazole s olivami:
Přes noc namočíme fazole do studené vody a druhý den je uvaříme ve stejné vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme olivový olej, cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji osmažíme. Přidáme ještě na malé kostky nakrájené papriky a chvíli podusíme. Potom přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, olivy, chilli a opečeme asi 5 minut. Do této směsi vmícháme uvařené fazole, osolíme a podusíme asi pět minut. Podáváme ozdobené nakrájenými čerstvými rajčaty.
Fotky receptu Dušené fazole s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!