Postup přípravy receptu Dušené hovězí karbanátky:
V míse smícháme strouhanku, mleté maso, vejce, kečup, worcesterskou omáčku, čatní, tymián a oregano, ochutíme polovinu soli a dobře opepříme. Směs rozdělíme na osm stejně velkých dílů a vytvarujeme placičky.
Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, opečeme karbanátky po obou stranách do hněda a dáme je na talíř. Do kastrolu vložíme cibuli, karotku, pastináky kukuřici a na mírném ohni podusíme 3 minuty. Vmícháme mouku a na zeleninu rozložíme karbanátky. Obložíme je brambory a vše zalijeme hovězím vývarem.
Pod pokličkou dusíme na mírném ohni 40-50 minut, až je maso hotové a zelenina změkne. V případě potřeby přidáme vývar. Hotové jídlo posypeme sekanou petrželkou a podáváme.