Postup přípravy receptu Kuře na víně s haluškami:
1. Kuře rozdělíme na 6-8 porcí a v pekáči ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji. Porce masa vyjmeme a dáme stranou.
2. Cibuli, mrkev, petržel, celer a slaninu očistíme, omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na omastku v pekači. Přidáme mouku a zalijeme ryzlinkem, zamícháme a uvedeme do varu.
3. Malé cibulky oloupeme. Žampiony očistíme a přidáme s porcemi kuřete a bobkovým listem do omáčky. Přilijeme zbylé víno, osolime, opepříme a vše dusíme asi 30 min. na mírném ohni.
4. Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tuhé těsto. Na dřevěném prkénku je nožem rychle odkrajujeme do vroucí osolené vody. Jakmile halušky vyplavou na povrch vyjmeme je.