Postup přípravy receptu Dušené hovězí na vánoční způsob:
Slaninu, česnek a cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji na pánvi, přidáme čili papričku a předěláme do nádoby na pečení. Maso nakrájíme na menší kostky, obalíme v hladké mouce, kterou jsme promíchali s MAGGI Harmonií chuti a mletým čili a opečeme na pánvi, kde jsem opékali zeleninu se slaninou.
Když je maso ze všech stran opečené, přidáme do pekáče, lehce osolíme a opepříme. Připravíme si hovězí vývar z Magi Zlatého hovězího bujónu, nalejeme na výpek do pánve, chvíli povaříme a přidáme rajčata, skořici, cukr a necháme přejít varem. Přidáme k masu, přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi hodinu a půl.
Do hotového horkého jídla vmícháme čokoládu, aby se rozpustila.