Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 27.01. 2025
Dnes má svátek Ingrid
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dušené hovězí s ledvinkami

fotka Dušené hovězí s ledvinkami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Dušené hovězí s ledvinkami:

NA TĚSTO  | 250 g hladké mouky + trochu na poprášení  | 140 g studeného másla, na kostičky  | 1 žloutek z velkého vejce  | 1 vejce rozšlehané se lžíci mléka  | špetku soli  | NA GULÁŠ  | 400 g hovězích ledvinek  | 1 kg hovězího na dušení (kýta, kližka, falešná svíčková)  | 250 g žampionů nebo jiných hub, očištěných  | 3 lžíce rostlinného oleje  | 100 g másla  | 1 velkou, nahrubo nakrájenou cibuli  | 50-80 g hladké mouky na zaprášení  | kostku zeleninového vývaru  | 1 bobkový list  |  sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu Dušené hovězí s ledvinkami:

1. Na těsto promiste v robotu nebo ručně mouku se špetkou soli, přidejte máslo a znovu promíchejte, aby vznikly drobky. Žloutek rozšlehejte vidličkou se třemi lžícemi vody a přidejte k těstu. Spojte je, vytvarujte kouli a zabalenou ve fólii dejte směs asi na hodinu do chladničky.
2. Ledvinky důkladně očistěte, zbavte bílých částí, opláchněte (můžete je i spařit horkou vodou) a stejně jako houby nakrájejte na menší kousky.
3. Třetinu oleje rozehřejte na velké silnostěnné pánvi a opečte na něm kousky ledvinek. Dejte stranou, pánev vytřete kuchyňským papírem, dejte na ni 25 g másla a lžíci oleje. Rozehřejte ho a osmažte na něm cibuli dozlatova. Vsypte ji do velkého kastrolu, který můžete vložit do trouby. Tu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Mouku, sůl a pepř promíchejte v míse nebo igelitovém sáčku. Přidejte maso nakrájené na drobnější kostky a obalte ho ve směsi. Přebytečnou mouku oklepte, na pánev vlijte zbylý olej i máslo a maso po částech opečte dozlatova. Přidejte k cibuli.
4. Nakonec v pánvi opečte houby a přidejte je do kastrolu spolu s odkapanými ledvinkami, bobkovým listem a bujonem rozpuštěným v 600 ml horké vody. Dobře promíchejte, přikryjte a za občasného promíchání duste v troubě 75–90 mi­nut. Šťávu můžete v závěru zahustit zbylou moukou se solí a pepřem. Pokud jídlo připravujete předem, ­nechte maso vychladnout a dejte ho na noc do ledničky. Druhý den odstraňte vrstvu ztuhlého tuku.
5. Těsto nechte při pokojové teplotě zvláčnět a pak ho vyválejte na placku. Přiložte na něj dnem vzhůru zapékací nádobu (oválnou, o rozměrech cca 30 x 23 x 6,5 cm) a vykrojte tvar, který ji bude o centimetr přesahovat. Zbylé těsto nařežte na pruhy široké asi šest centimetrů. Okraje formy zevnitř potřete máslem a pruhy na ně přilepte tak, aby trochu přečnívaly přes okraj.
6. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Formu naplňte masovou směsí (část šťávy můžete podávat zvlášť) a okraje těsta navlhčete. Přiložte pokličku z těsta a dobře ji spojte s okraji. Na povrchu těsto čtyřikrát šikmo nařízněte a potřete je vajíčkem s mlékem. Vložte do trouby a pečte 35–45 minut, až těsto zezlátne. Po dvaceti minutách snižte teplotu o deset stupňů. Před krájením nechte pokrm deset minut odpočívat.


Fotky receptu Dušené hovězí s ledvinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušené hovězí s ledvinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !