Postup přípravy receptu Dušené hovězí s mrkví a žampióny:
Hovězí maso nakrájíme na několika centimetrové kostky, osolíme je, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Pak maso z hrnce vyjmeme, do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a také ji orestujeme. Pak přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na drobné kostičky, orestujeme, přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a znovu krátce orestujeme. Pak vrátíme do hrnce maso, posypeme tymiánem, zalijeme červeným vínem a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou do měkka. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěné a na plátky nakrájené žampióny, vše osolíme a opepříme a dodusíme do měkka. Podáváme s opékanými bramborami nebo s bramborovými kroketami.