Postup přípravy receptu Dušené kuře s burskými oříšky:
Kuře omyjeme a odstraníme z něj kůži. Ostrým nožem ho vykostíme a nakrájíme na drobné nudličky. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso vložíme do mísy, přidáme k němu cibuli, vejce, solamyl, půl lžičky soli, kari koření, mletý nebo drcený pepř a dvě lžíce oleje. Důkladně vše promícháme a dáme do ledničky uležet, nejlépe přes noc. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a odleželé maso na něm ze všech stran pěkně dozlatova opékáme asi 5 minut. Pórek a zbylou cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. K masu přisypeme burské oříšky (můžeme je předtím nasekat nadrobno), přidáme ještě nakrájený pórek a opět orestujeme. Vhodná příloha je rýže. Zdobíme mrkví, nakrájenou na dlouhé tenké plátky, a pažitkou.