Postup přípravy receptu Dušené kuře s kapustou:
Kuře omyjeme a očistíme, rozdělíme ho na 8 přibližně stejně velkých částí. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. V hrnci rozpálíme olej, cibulku na něm zpěníme a přidáme kuře. Za občasného otočení kousky celé osmahneme. Podlijeme 1,5 l vody, přidáme sůl s kuličkami pepře a přikryté dusíme asi 45 minut.
Kapustu očistíme, nakrouháme a košťál vyhodíme. Oloupeme brambory a očistíme mrkev a obojí nakrájíme na slabší plátky. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru a ten slijeme přes síto. Do vývaru vložíme připravenou zeleninu a vaříme ji doměkka. Zatímco se zelenina vaří, obereme kuře od kostí a větší kousky masa nakrájíme. Slijeme zeleninu a podle potřeby ji ochutíme, přidáme maso a promícháme.