Použité suroviny receptu Dušené kuře se smetanovou kari omáčkou:
400 g brambor
| 1 kuře
| 3 str. česneku
| 1 cibule
| 1 lžíce kari
| olej
| sůl
| pepř
| muškátový oříšek
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 250 ml smetany 12 %
Postup přípravy receptu Dušené kuře se smetanovou kari omáčkou:
Kuře rozkrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Brambory pokrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osolené kousky kuřete na něm prudce opečeme ze všech stran.
Do výpeku nasypeme cibuli s česnekem a osmažíme. Až zesklovatí, přidáme kari, promícháme a vysypeme do hrnce na kuře. Lehce poprášíme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem, pokapeme protlakem a zasypeme bramborami. Osolíme je a podlijeme trochou vývaru nebo horké vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa i brambor. Pak pokrm zalijeme smetanou, lehce zamícháme a ještě chvíli podusíme.
Fotky receptu Dušené kuře se smetanovou kari omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!