Použité suroviny receptu Dušené okurky s vepřovým masem:
0,4 kg veřpové kýty
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1kg okurek
| 2 rajčata
| 0,4 kg brambor
| 250 ml zeleninového vývaru z kostky
| 125 g zakysané smetyn
| 100 g bylinkového taveného sýra
| 1 svazek kopru
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Dušené okurky s vepřovým masem:
Maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a krátce opečeme na rozpáleném oleji.
Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Přidáme k vepřovému masu a zesklovatíme. Okurky oloupeme a rozkrojíme na dvě půlky. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kousky silné asi 1cm. Rajčata pokrájíme na dílky, omyté brambory na kostičky. Zeleninu přidáme k masu a krátce asi 5 minut podusíme.
Přilijeme vývar a zhruba 20 minut na středním ohni podusíme. Vmícháme kysanou smetanu a bylinkový sýr. Osolíme a opepříme. Kopr posekáme a pokrm jím posypeme.
Fotky receptu Dušené okurky s vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!