Postup přípravy receptu Dušené telecí maso na rajčatech:
Telecí kýtu posolíme a posypeme mletou sladkou paprikou. Na oleji maso zprudka opečeme ze všech stran. Podlijeme polovinou horkého masového vývaru a dusíme. Během dušení maso obracíme a přeléváme zbylým vývarem. V dalším hrnci osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a po chvilce přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Cibulovo-rajčatovou směs ochutíme Solčankou a když je maso téměř hotové, přidáme ji k němu. Vmícháme rajčatový protlak a dovaříme doměkka.. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme strouhanku a povaříme 5 minut. Kýtu nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do šťávy, aby se maso prohřálo. Podáváme s bramborovou kaší.