Vložil: | Delli |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně:
1 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 700 g vykostěné telecí plece nebo nožičky, nakrájené na kostky
| 4 lžíce hladké mouky
| 1 cibule najemno nasekaná
| 20 lístků sušené šalvěje
| 100 ml suchého bílého vína
| sůl
| černý mletý pepř
| 40 ml smetany na šlehání
Postup přípravy receptu Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně:
1. Do pánve dejte olej a máslo a postavte ji na prudký plamen. Mouku nasypte na talíř a obalte v ní kousky telecího. Maso osmahněte v rozpáleném tuku dohněda za občasného otáčení; trvá to asi deset minut. (Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, rozdělte maso na několik částí a raději opečte postupně.)
2. Osmahnuté maso vyjměte, trochu stáhněte plamen a na pánev vhoďte cibuli a šalvěj. Přibližně čtyři minuty míchejte, cibule by měla získat světlezlatou barvu. Pak do pánve vraťte maso, přilijte víno a dřevěnou vařečkou odškrabujte všechny přípečky. Pokud by se víno příliš vyvařilo, můžete přidat jednu nebo dvě lžíce vody.
3. Přilijte smetanu, zlehka osolte a opepřete, promíchejte a pánev zakryjte pokličkou. Stáhněte plamen a maso duste doměkka; mělo by stačit půl hodiny. Podávejte s bramborovými noky, případně s rýží.
Připravte si dopředu Dušeným jídlům příprava předem a následné odležení vždycky jen prospěje! Pokrm můžete připravit až s dvoudenním předstihem, jen ho po vychladnutí uložte do ledničky. Před podáváním přilijte do omáčky dvě lžíce vody a i s masem ji ohřejte na sporáku nebo v troubě při 180 stupních.
Fotky receptu Dušené telecí maso na šalvěji, bílém víně a smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!