Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené telecí na bílém víně:
1 kg telecího masa na dušení, asi na 2,5 cm kostky
| 1 cibule, nakrájená
| 3 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
| 2 mrkve na plátky
| 4-5 žampiónů
| 100 g slaniny na kostičky (1 cm)
| 1 lžička tymiánu
| 1 bobkový list
| 2-3 šálky suchého bílého vína
| 2-3 lžíce kysané smetany
| sůl, pepř, muškátový oříšek mletý
Postup přípravy receptu Dušené telecí na bílém víně:
v kastrolu rozpálíme olej s máslem a opečeme kostky masa dohněda. Maso posypeme moukou, přidáme kolečka mrkve, žampióny, cibuli a slaninu. Za stálého míchání ještě povaříme po dobu 1 až 2 minuty. Vše zalijeme bílým vínem a přidáme vařicí vodu, tak aby maso bylo právě potopené. Podle chuti opepříme, osolíme , přidáme bobkový list, tymián a muškátový oříšek. Vše uvedeme do varu, zakryjeme poklicí a dusíme asi 60 minut na středním plameni. Mezitím v misce rozmícháme rozpuštěné máslo s moukou na zahuštění šťávy. Po ukončení dušení ( když je maso měkké), zmírníme plamen a směsí na zahuštění spolu s kysanou smetanou vpravíme za stálého míchání do šťávy. Na mírném ohni ještě prohřejeme asi po dobu 10 minut. Naše delikátní omáčka se tak postupně zahustí. Podáváme s nočky, bramborami nebo s rýží.
Fotky receptu Dušené telecí na bílém víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!