Postup přípravy receptu Dušené telecí v mrkvi:
Maso nakrájíme na kousky a zprudka orestujeme na oleji. Lehce okořeníme paprikou, popřípadě pepřem. Vložíme do pekáčku a na cibulce dusíme cca 20 minut. Během dušení mírně podléváme vývarem nebo bílým vínem.
Mezitím na kostičky nakrájíme karotku. Musí být kvalitní, čerstvá, šťavnatá. Maso pokryjeme vrstvou karotky (cca 2cm), lehce osolíme mořskou solí a dusíme dalších 15 minut.
Povaříme ve slupce brambory a zchladlé oloupeme. Pokrájíme na kolečka a přidáme poslední vrstvu. Pokapeme máslem, posypeme bylinkami (výborné s čerstvou pažitkou, petrželkou, naťovou cibulkou, koriandrem).
Takto připravené dušené telecí v mrkvi můžeme servírovat.
Možné varianty: K mrkvi lze vložit také jiné druhy zeleniny, např. pórek, hrášek, květák, cuketu.