Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené vepřové na koření a rozinkách:
2 lžíce hnědý cukr
| dle chuti: sůl
| 50 g zázvor
| 1,5 kg vepřová plec nebo kotleta
| 150 g cibule
| 2 lžíce ocet
| 250 ml suché bílé víno
| dle potřeby: olej
| 125 g rozinky
| dle chuti: mletá skořice
| 1 dl rum
| podle chuti: kajenský pepř
| podle chuti: muškátový květ
| 3 ks hřebíček
| podle chuti: koriandr
| podle chuti: muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Dušené vepřové na koření a rozinkách:
Koření vložíme do hmoždíře a vše rozdrtíme na jemný prášek.
Maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Maso posypeme směsí koření, pokapeme olejem a pořádně promícháme. Necháme 15 minut proležet.
Rozinky namočíme do vlažné vody a zázvor očistíme a nastrouháme. Nakrájíme si cibuli nadrobno.
Rozehřejeme hrnec, přidáme olej a zprudka opečeme naložené maso. Pak posypeme cukrem. Když cukr zkaramelizuje, přidáme ocet. Po odpaření octu přidáme zázvor, cibuli, rozinky, ruma a bílé víno. Vše zalijeme 0,8 l vody.
Maso osolíme, zamícháme a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni dusíme 1 až 2 hodiny. Občas podléváme vodou. Podle masa můžeme dobu dušení zkrátit.
Hotové měkké maso podáváme s rýží.
Fotky receptu Dušené vepřové na koření a rozinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!