Použité suroviny receptu Dušené vepřové plátky na zelenině:
1 větší cibule
| 1 kg vepřového plecka
| 1 balení mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
| 1 kg brambor jako příloha
| tuk na smažení
| sůl na dochucení
| pepř na dochucení
| 1 plátek másla
Postup přípravy receptu Dušené vepřové plátky na zelenině:
Maso opláchneme, nakrájíme na plátky a lehce osolíme. Cibuli nakrájíme na jemno a ve větším hrnci zpěníme na tuku. Mezitím si v menším hrnci rozpustíme máslo a přidáme do něj mraženou zeleninu, kterou necháme dusit do měkka. Na zpěněnou cibulku přidáme maso a necháme ho také dusit. Případně ho podléváme vodou. Pak si oloupeme brambory a v osolené vodě je uvaříme do měkka. Asi po hodině (až je maso hezky měkké) k němu přidáme zeleninu, která nám již také změkla a vše hezky promícháme a na mírném ohni necháme probublávat. Omáčku ochutnáme a dochutíme dle našich představ solí a pepřem. Na závěr omáčku zahustíme tmavou jíškou.Maso se zeleninovou omáčkou podáváme s brambory a múžeme jej ozdobit třeba kolečky cibule.