Vložil: | Alenaxxx |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené zelí bílé:
1 ks hlávka zelí
| 1 lžíce másla nebo sádla
| 1 ks menší cibule
| 1 lžička cukru
| 1 lžička hladké mouky
| sůl
| cukr
| ocet
Postup přípravy receptu Dušené zelí bílé:
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmažíme na másle. Přidáme nakrouhané zelí, promícháme se solí a podlijeme. Přidáme špetku kmínu a dusíme doměkka. Potom zelí okyselíme octem a přisladíme cukrem, zaprášíme moukou a povaříme. Dušené zelí podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu, kachne, huse a pod.
<br /><br />
můj tip:Ocet se nesmí dávat k zelí na začátku dušení, protože by ztratilo chuť a barvu! Místo mouky je možné zahustit zelí jablkem.
Fotky receptu Dušené zelí bílé:
Fotky vložil: Natural,Marci7,BADAČA,rebo,vilka,Nandiči