Použité suroviny receptu Plněné parmezánové žampiony:
20 ks středně velkých žampionů
| 2 ks vejce
| 60 g rajského protlaku
| 40 g cibule
| kousek másla
| celý nastrouhaný parmezán
| citronová šťáva na pokapání
| špetka soli a pepře
| nasekaná zelená petrželka
Postup přípravy receptu Plněné parmezánové žampiony:
U očištěných a omytých žampiónů oddělíme hlavičky, které oloupeme. Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme na tuku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené nožičky žampiónů, sůl, pepř a dusíme do měkka. Potom přidáme rajský protlak a dusíme tak dlouho, až se šťáva odděluje od tuku. Tuto směs zalijeme rozmíchanými vejci a na prudkém ohni za stálého míchání necháme srazit. Do této náplně zamícháme nasekanou petrželku a plníme jí žampiónové hlavičky. Plněné žampióny posypeme strouhaným parmezánem, vložíme do pekáčku s roztaveným máslem náplní nahoru a pečeme v troubě do zlatova. Plněné parmezánové žampiony podáváme polité máslem z pečení s kolečkem citrónu (nebo pokapané citrónovou šťávou) a bílým pečivem.
Fotky receptu Plněné parmezánové žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!