Postup přípravy receptu Dušený bůček s čočkou:
Opečete bůček, dokud není nazlátlý, pak dáte stranou. Opečete všechnu zeleninu a koření, dokud není zlatě hnědé, nalijete na ní sherry ocet a vaříte, až se polovina tekutiny vypaří. Přidáte sojovou omáčku a opět vaříte, až se polovina tekutiny vypaří. Přidáte bíle víno a opět vaříte, redukujete na polovinu. Vlijete vývar a přivedete do varu, vložíte bůček. Dáte do trouby na nízkou teplotu (120 stupňů) a dusíte asi 3 hodiny. Necháte vychladnout, nakrájíte maso. Z tekutiny vyjmete všechnu zeleninu – vaříte tak dlouho, abyste dostali hustou omáčku. Uvaříte čočku podle návodu na balení. Smícháte s hustou omáčkou, dodáte nasekané bylinky. Lžíci takto upravené čočky dáte na každý kus bůčku. Podáváte s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.