600 g jelení steak
| 150 g cibule
| 8 cl olej
| 30 g rajčatový protlak
| 20 g sůl
| 3 g mletý pepř
| 2 g tymián
| 2 dl červené víno
| 120 g hříbky
| 120 g lišky
| 2 ks bobkový list
| 20 g petrželka
| 2 dl kyselá smetana
| 30 g mouka
Postup přípravy receptu Dušený jelen na houbách:
Jelení maso nakrájet na proužky silné přibližně jako tužka. Dobře opláchnout a nechat okapat. Na oleji osmahnout dozlatova cibulku, přidat rajčatový protlak a dobře promíchané dále krátce orestovat. Přidat maso, ochutit solí, mletým pepřem a tymiánem. Dusit pod pokličkou při mírné teplotě. Když se vlastní vývar z masa vyvaří, podlít trochou vody a suchého červeného vína a nechat dusit. Mezitím dobře omýt hříbky a lišky a pokrájet je na plátky. Je-li už maso měkčí, přidat houby, bobkový list a petrželku. Do hladka vymíchat kyselou smetanu s moukou a přes sítko za stálého míchání přilít k měkkému masu. Dobře povařit, podle potřeby zředit trochou červeného vína. Podávat horké s dušenou rýží.
Fotky receptu Dušený jelen na houbách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!