1 kg kapra
| kousek másla
| 1 cibule
| 100 ml zeleninového vývaru
| 2 bobkové listy
| 3 kuličky nového koření
| 1 lžička mleté šalvěje
| sůl
| 1 lžička škrobu
| 200 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu Dušený kapr na smetaně:
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Přidáme naporcovaného kapra a podlijeme zeleninovým vývarem. Přidáme bobkové listy, nové koření a šalvěj. Dusíme doměkka na velmi mírném plameni. Celou směs osolíme, hotové porce kapra vyjmeme, bobkové listy a nové koření vyhodíme a zbylou šťávu zahustíme lžičkou škrobu rozmíchaného v trošce vody. Vlijeme smetanu a celé prohřejeme. Porce kapra dáme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou. Podáváme s vařeným nebo lehce opečeným bramborem
Fotky receptu Dušený kapr na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!