100 g strouhanky
| 1 žíce sezamových semínek
| 4 filátka z bílé ryby, každé o váze asi 140 g, bez kůže
| 2 lžíce bílého jogurtu
| 1 lžíce olivového oleje
| sůl a pepř, nemusí být
Postup přípravy receptu Křupavá ryba se sezamem:
1. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200°C. Strouhanku smíchejte v misce s polovinou sezamových semínek. Pokud se bez toho neobejdete, filátka osolte a opepřete; ryba ale bude mít chuť i bez tohoto dochucení. Potřete je jogurtem a důkladně obalte ve strouhance se sezamem.
2. Položte rybu na plech a posypte zbylými semínky. Zakápněte olejem a pečte v rozpálené troubě patnáct až dvacet minut. Podávejte nejlépe s pečenými bramborami, nakrájenými na klínky (americké brambory) a se salátovými lístky. Pozor: pokud nemáte mražený polotovar, budou se brambory péct zhruba o dvacet minut déle než ryba.
Fotky receptu Křupavá ryba se sezamem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!