Postup přípravy receptu Dušený králík s olivovým olejem:
Houby namočíme na 15 minut do vody. Vymačkáme šťávu v citronu a ochováme 2 cm kůry.
Králičí maso opékáme 10 minut na polovině oleje. Vyjmeme a ve výpeku rozmačkáme ančovičky. Přidáme okapané houby, nasekaný česnek, tymián a rozmarýn. Promícháme a podusíme asi 2 minuty.
Vložíme maso, osolíme a opepříme. Přidáme zbytek oleje, citronovou šťávu, kůru a 150 ml vody. Pod pokličkou zvolna dusíme 25 minut. Je-li třeba, podlijeme ještě vodou. Vmícháme kapary a zelenou petrželku. Podusíme ještě 10 minut a ihned podáváme.
Fotky receptu Dušený králík s olivovým olejem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!