Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 23 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušený špenát:
1/2 kg špenátový protlak (zmražený nebo připravený z čerstvých lístků)
| 1 ks menší cibule
| 1 lžíce sádlo nebo olej
| 2 dkg hladká mouka
| malý hrnek mléko
| 1 ks žloutek
| 1-2 stroužky česnek
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Dušený špenát:
Na rozpáleném tuku zpěním nadrobno nakrájenou cibulku a poté ji zaprášíme moukou. Přidáme špenátový protlak, zamícháme, přiklopíme poklicí a pomalu dusíme cca 10 minut. Špenát zjemníme mlékem a žloutkem, osolíme, opepříme a dochutíme utřeným česnekem.
Podáváme jako přílohu k pečením, vaječným pokrmům nebo samostatně se sázeným vejcem.
Poznámka: Použijeme-li mražený špenátový protlak, nerozmrazujeme ho, ale necháme ho pouze "povolit". Doba vaření se prodlouží o několik málo minut.
Fotky receptu Dušený špenát:
Fotky vložil: aknels,Natural,MichelePrg,Mangovka,Marci7