Postup přípravy receptu Dvoubarevné mandlové řezy:
V misce smícháme mleté mandle, moučkový cukr, přidáme trochu vody /asi 4 lžíce/ a vypracujeme mandlové těsto, které rozdělíme na 2 díly. Na vále posypaném moučkovým cukrem vyválíme z 1 dílu placku a přeneseme ji na menší plech, vyložený alobalem. Válečkem těsto dorovnáme. Změklou čokoládu promícháme s máslem, mouč.cukrem, rumem a ml.cukrem, rumem, ml.piškotami. Tuto náplň natřeme na placku z mandloveho těsta a zakryjeme 2 dílem man.hmoty. Srovnáme válečkem pečlivě zakryjeme svrchu alobalem a necháme v lednici přes noc ztuhnout. 2. den vyklopíme a nakrájíme na obdélníčky, které z části namáčíme v čok.polevě a mužeme je případně posypat kokosem, nebo hoblinkami z bílé čokolády apod.