Postup přípravy receptu Dýňové agnolotti se čtyřmi druhy sýrů:
1. Dýni oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a necháme změknout ve vroucí vodě nebo v páře. Uvařenou dýni rozmačkáme a smícháme s parmazánem a muškátovým oříškem, směs osolíme a opepříme. Přisypeme i trochu nasekané petrželky a pažitky.
2. Knedlíčky rozdělíme a půlku z nich lehce potřeme vodou. Ke každému vlhkému přidáme jeden suchý a dohromady je rozválíme válečkem. Rozválené knedlíčky položíme na vál, doprostřed rozdělíme lžičku vařené dýně a potřeme je po okrajích vodou. Postupně je jeden po druhém úhlopříčně přeložíme a okraje důkladně stlačíme. Poté agnolotti necháme vyschnout na mřížce.
3. Zatímco schnou, připravíme si omáčku. V hrnci rozpálíme máslo, poté hrnec odstavíme a do másla přisypeme zbytek sýrů a smetanu. Směs mícháme, dokud není hustá a jemná a podle chuti opepříme. Hrnec zůstáne dostatečně horký na to, aby se v něm sýr rozpustil.
4. Do velkého hrnce s vroucí vodou vsypeme těstoviny, během 2 minut je uvaříme a potom slijeme. Nasypeme je do jemné a husté omáčky a důkladně promícháme. Agnolotti ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.